Έντονη αντιπαράθεση και φαρμακερές ατάκες στο debate για τις Κυπριακές εκλογές – ΒΙΝΤΕΟ

Από έντονη αντιπαράθεση και φαρμακερές ατάκες μεταξύ των δύο ανθυποψηφίων σημαδεύτηκε το δεύτερο τηλεοπτικό debate ενόψει των επαναληπτικών εκλογών για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα στοιχεία αυτά ανάγκασαν τον συντονιστή της συζήτησης Γιώργο Τσαλακό να επέμβει προσπαθώντας να επαναφέρει τη διαδικασία στα συμφωνηθέντα.

Σας παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία του debate, όπως τα κατέγραψε ο Φιλελεύθερος της Κύπρου:

Κόντρα για το Κυπριακό

Η πρώτη ώρα αναλώθηκε στη συζήτηση για το Κυπριακό όπου υπήρξαν έντονες διαφωνίες με τον Σταύρο Μαλά να κατηγορεί τον Νίκο Αναστασιάδη ότι εξαιτίας της στρατηγικής που ακολούθησε η Τουρκία βγήκε κερδισμένη. Ο κ. Αναστασιάδης αντέδρασε έντονα και μάλιστα δεσμεύθηκε ότι την Πέμπτη θα δοθεί στη δημοσιότητα έγγραφο που διαψεύδει τον Σταύρο Μαλά.

Στην επίθεση ο Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε σαφώς πιο ξεκούραστος και προετοιμασμένος στο δεύτερο debate. Επιπλέον από πολύ νωρίς έδειξε την πρόθεσή του να επιτεθεί και να προκαλέσει τον συνομιλητή του ακολουθώντας τη φιλοσοφία του γαλλικού debate που ούτως ή άλλως ο ίδιος είχε ζητήσει. Σε πολλές περιπτώσεις είπε στον κ. Μαλά ότι δεν ήταν παρόν ή ότι δεν γνώριζε καλά με τον Σταύρο Μαλά να προσπαθεί να αντιστρέψει τα πυρά στην περίπτωση του ΟΑΥ αλλά τελικά να μένει εκτεθειμένος.

Προεδρία ΟΑΥ

Όταν η συζήτηση έφθασε στο ΓΕΣΥ ο Νίκος Αναστασιάδης επιτέθηκε στο Σταύρο Μαλά για το γεγονός ότι ο ΟΑΥ είχε μείνει ακέφαλος την περίοδο που ο ίδιος ήταν Υπουργός. Ο κ. Μαλάς προσπάθησε να τον διαψεύσει αλλά ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην περίοδο που μεσολάβησε μετά την παραίτηση του Βάσου Σιαρλή και μέχρι την ανάληψη της Προεδρίας από τον Θωμά Αντωνίου όπου πράγματι μεσολάβησε διάστημα πέραν των 10 μηνών.

Το iPad

Όπως στο πρώτο debate έτσι και στο δεύτερο ο Σταύρος Μαλάς είχε μπροστά του ένα tablet. Αυτό έδωσε τροφή για δεκάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα να το σχολιάσει ακόμη και ο ίδιος μετά την ολοκλήρωση του debate.

Ειρωνείες και ατάκες

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θύμισε σε αρκετές περιπτώσεις τον παλιό εαυτό του αφού πολλές φορές ο φακός τον έπιασε να έχει ειρωνικό ύφος όταν μιλούσε ο συνομιλητής του και δεν απέφυγε να εκτοξεύσει φαρμακερές ατάκες. Ο Σταύρος Μαλάς ήταν σε γενικές γραμμές πιο ήρεμος αν και ακούστηκε να λέει «ακόμη εγώ βλέπω» ρίχνοντας σπόντα για την ηλικία του ανθυποψηφίου του.

Διαδικασία χωρίς δημοσιογράφους

Ουσιαστικά το πολυδιαφημισμένο «γαλλικό μοντέλο» μπορούμε να πούμε ότι ήταν επιτυχημένο αν και θέλει δουλειά για να επαναληφθεί. Πρώτα απ’ όλα δεν μπόρεσαν να τεθούν όρια στο χρόνο ομιλίας με τον Νίκο Αναστασιάδη να διαμαρτύρεται έντονα κάθε φορά που επιχειρούσαν να τον διακόψουν ενώ οι δημοσιογράφοι είχαν ελάχιστη συμμετοχή αφού ακόμη και στις 8 ερωτήσεις που ακούστηκαν οι υποψήφιοι προτίμησαν να συνεχίσουν αυτά που έλεγαν παρά να απαντήσουν ουσιαστικά.

Δεν μάθαμε τον Υπουργό

Παρά την έντονη φημολογία των προηγούμενων ημερών το όνομα του Υπουργού που θα αναλάβει το υπουργείο οικονομικών σε περίπτωση εκλογής Μαλά δεν έγινε γνωστό. Στο τέλος πάντως, αστειευόμενος ο κ. Μαλάς είπε ότι πρότεινε στον Χρύσανθο Τσουρούλλη αλλά δεν δέχθηκε.

Δεν έλειψε το χιούμορ

Αν και οι στιγμές έντασης ήταν αρκετές δεν έλειψε το χιούμορ τόσο έξω όσο και μέσα στο στούντιο όπως η ατάκα του Νίκου Αναστασιάδη προς το Χρύσανθο Τσουρούλλη ότι διαμαρτύρεται για τους χρόνους εξαιτίας του γεγονότος ότι καθυστερεί η προβολή του Survivor.

Πηγή πληροφοριών: philenews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ