Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν το 2018 διαβεβαιώνει τους Γάλλους ο Μακρόν

“Οι βαθιές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν το 2017 θα συνεχιστούν με την ίδια δυναμική και το 2018” διαβεβαίωσε τους Γάλλους ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

“Οι μεταρρυθμίσεις, όπως εκείνες που αφορούν την εκπαίδευση, την εργασία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα συνεχιστούν παρά τις αντίθετες φωνές που ακούγονται” δήλωσε αποφασιστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους, ο Μακρόν ζήτησε τη στήριξη όλων των πολιτών προκειμένου η ήπειρος να ξαναβρεί τις φιλοδοξίες της και να χαράξει ένα μεγάλο σχέδιο για την Ευρώπη.

“Αγαπητοί Ευρωπαίοι συμπολίτες μου, το 2018 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και αυτήν τη χρονιά θα σας χρειαστώ” είπε ο Μακρόν, καλώντας τους να μην ενδώσουν ούτε στους εθνικιστές, ούτε στους σκεπτικιστές.

Επίσης τόνισε ότι η Ευρώπη μπορεί να γίνει μια οικονομική, κοινωνική, οικολογική και επιστημονική δύναμη που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την Κίνα και τις ΗΠΑ, διατηρώντας τις αξίες εκείνες που αποτελούν την κοινή ιστορία της.

“Θα συνεχίσω να εργάζομαι με καθέναν από τους Ευρωπαίους εταίρους μας και ιδίως με τη Γερμανία, αφού ο διάλογος με τους Γερμανούς φίλους μας είναι η αναγκαία προϋπόθεση για κάθε ευρωπαϊκή πρόοδο. Είναι αυτό απ’ όπου ξεκινούν όλα”.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ