Ο Τραμπ για το μακελειό στο Λας Βέγκας: Η Αμερική είναι ένα έθνος που θρηνεί

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε την Τετάρτη το Λας Βέγκας για να εκφράσει τη θλίψη του, μετά την πιο αιματηρή ένοπλη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ, λέγοντας στους συγγενείς των θυμάτων: “Δεν είστε μόνοι”.

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο 64χρονος συνταξιούχος Στίβεν Πάντοκ την Κυριακή το βράδυ, στην οποία σκοτώθηκαν 58 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 500, “γέμισε την καρδιά της Αμερικής με θλίψη”, σχολίασε ο Τραμπ κατά την επίσκεψή του στο Λας Βέγκας. “Η Αμερική είναι πραγματικά ένα έθνος που θρηνεί”.

Μιλώντας από το αρχηγείο της αστυνομίας του Λας Βέγκας, ο Τραμπ απευθύνθηκε σε όσους θρηνούν την απώλεια δικών τους ανθρώπων. “Γνωρίζουμε ότι η θλίψη σας μοιάζει ατελείωτη. Βρισκόμαστε στο πλάι σας για να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε τον πόνο σας. Δεν είστε μόνοι. Δεν θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ”.

“Δεν μπορεί να μας καθορίσει το κακό που μας απειλεί ή η βία που προκαλεί τέτοιο τρόμο. Καθοριζόμαστε από την αγάπη μας, τη φροντίδα και το θάρρος μας. Στις πιο σκοτεινές στιγμές, αυτό που λάμπει πιο πολύ είναι το καλό που βρίσκεται στις καρδιές των ανθρώπων μας” σημείωσε μεταξύ άλλων ο Τραμπ.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος εξήρε το θάρρος των επιζώντων που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να βοηθήσουν άλλα θύματα, την ώρα που οι σφαίρες του Πάντοκ έπεφταν “βροχή” από το δωμάτιό του, στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay.

Ο Τραμπ συναντήθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λας Βέγκας με κάποιους επιζώντες “που έχουν τραυματιστεί διότι αρνήθηκαν να φύγουν. Ήθελαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους”.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Τραμπ αντιμετώπισε τις επιπτώσεις ενός σοβαρού επεισοδίου ένοπλης βίας στις ΗΠΑ. Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα εάν η χώρα έχει πρόβλημα με την οπλοκατοχή. “Δεν θα συζητήσουμε γι’ αυτό σήμερα”, είπε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ