ΗΠΑ: Διάγγελμα Τραμπ αύριο σχετικά με την πολιτική των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Πακιστάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα παρουσιάσει την στρατηγική των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Νότια Ασία σε διάγγελμά του στον αμερικανικό λαό που θα μεταδοθεί σε ζώνη μεγάλης τηλεθέασης απόψε (ώρα Ουάσιγκτον), ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η ομιλία του Τραμπ θα γίνει στην στρατιωτική βάση Φορτ Μάιερ της Βιρτζίνια, κοντά στην Ουάσιγκτον, και θα μεταδοθεί στις 21:00 ώρα ΗΠΑ (04:00 Τρίτης, ώρα Ελλάδας).

Η τηλεοπτική μετάδοση σε ζώνη μεγάλης τηλεθέασης είναι η δεύτερη από τον Φεβρουάριο, όπου μίλησε στο Κογκρέσο κατά ετήσια παράδοση των αμερικανών προέδρων.

Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που συμμετείχαν σε συσκέψεις για τη διαμόρφωση πολιτικής με τον πρόεδρο και τους συμβούλους του στις ένοπλες δυνάμεις και την εθνική ασφάλεια την Παρασκευή, ο λόγος που άργησε να δημοσιοποιηθεί το σχέδιο του Λευκού Οίκου είναι διότι ήταν δύσκολο να πεισθεί ο Τραμπ ότι χρειάζεται μια ευρύτερη πολιτική για την περιοχή που θα περιλαμβάνει και τη θέση των ΗΠΑ για το Πακιστάν.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ