Μία διαφορετική συνέντευξη της Μέρκελ – Τι αποκάλυψε για τον σύζυγό της και τη… γιόγκα

H Άνγκελα Μέρκελ σε μια διαφορετική από ό,τι την έχουμε συνηθίσει εμφάνιση. Προσκεκλημένη του γυναικείου περιοδικού Brigitte στο θέατρο Γκόρκι του Βερολίνου, μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από την κατοικία της Καγκελαρίου.

Σε μια συνέντευξη 90 λεπτών που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, η Άνγκελα Μέρκελ απέδειξε ότι έχει και χιούμορ, κάτι που όσοι την γνωρίζουν μπορούν να το πιστοποιήσουν. «Το χιούμορ είναι σημαντικό στην πολιτική. Γελάω τουλάχιστον μια φορά την ημέρα διαφορετικά δεν θα μπορούσα να κάνω αυτή τη δουλειά» δήλωσε στις δυο δημοσιογράφους στις οποίες παραχώρησε τη συνέντευξη, ενώ προσέθεσε ότι «ποτέ δεν θα επέτρεπα να μου στερήσουν τις διακοπές μου».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε πως τον σύζυγό της τον γνώρισε στη δουλειά. Υποστήριξε ότι της αρέσει περισσότερο η γιόγκα σε σύγκριση με το τζόκινγκ. Υπογράμμισε ότι φυσικά την απασχολεί η εμφάνισή της και τι θα φορέσει, αλλά χαίρεται πλέον που η προσοχή εστιάζεται περισσότερο στην πολιτική της και λιγότερο στα μαλλιά της όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Ακούω για να μαθαίνω πως σκέφτονται οι συνομιλητές μου

Το κοινό έμαθε ακόμα ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν διατηρεί λογαριασμό στο twitter, στο κινητό της δεν έχει αποθηκευμένα περισσότερα από 100 νούμερα και εξετάζει προσωπικά εάν τα ποτήρια του κρασιού είναι καθαρά και απαλλαγμένα από οποιουσδήποτε λεκέδες, όταν υποδέχεται τους καλεσμένους της.

Η πολιτική φυσικά ήταν στο επίκεντρο. Οι Χριστιανοδημοκράτες προηγούνται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου και θα παρουσιάσουν την ερχόμενη εβδομάδα το προεκλογικό τους πρόγραμμα. Όπως τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος «θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα θέματα πάνω στα οποία αναμένεται να τοποθετηθεί το κόμμα». Αναφέρθηκε ακόμα στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και τόνισε ότι «σαν Ευρωπαίοι είναι υποχρέωσή μας να αναλάβουμε ευθύνες και να μην βασιζόμαστε ολοκληρωτικά στις ΗΠΑ».

Όσον αφορά εάν προτιμά τις συναναστροφές με πολιτικούς, όπως με τον Εμανουέλ Μακρόν ή τον Καναδό Πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, με τους οποίους μοιράζεται τις ίδιες αξίες, σε αντίθεση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντά πως «είμαι σε επαφή μαζί τους και ο ρόλος μου είναι να καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης του συνομιλητή μου». Παραδέχθηκε, πάντως, πως οι συνομιλίες με ορισμένους είναι πιο ευχάριστες σε σύγκριση με άλλους.

Περί γάμου ομοφυλοφίλων

Όσον αφορά τον μεγαλύτερο αντίπαλό της στις επερχόμενες εκλογές, τον Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε πως αγνοεί τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται.

Τέλος, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της σχετικά με τον γάμο ομοφυλοφίλων. Ένας θεατής από το κοινό την ρώτησε ευθέως πότε επιτέλους θα μπορέσει να αποκαλέσει το σύντροφό του «σύζυγό μου». Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και η ίδια τάσσονται κατηγορηματικά κατά του γάμου από όπου απορρέουν πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις ανάμεσα σε δυο ομοφυλόφιλους συντρόφους.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν δίστασε πάντως να απαντήσει πως τα άλλα κόμματα στη βουλή τάσσονται υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων και η ιδέα τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από τους Γερμανούς ψηφοφόρους, για να συμπληρώσει πως στο θέμα δεν υπάρχει κομματική γραμμή και ότι «ελπίζει η συζήτηση να κατευθυνθεί προς μια απόφαση κατά συνείδηση».

Το θέμα ήταν πρωτοσέλιδο σήμερα σε όλα τα γερμανικά media, ενώ ο Μάρτιν Σουλτς κάλεσε την Χριστιανική Ένωση να ψηφίσει πριν από τη λήξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου, το άνοιγμα του γάμου σε ομοφυλόφιλους. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κ.Ο των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν ανακοίνωσε ότι θα θέσει το θέμα στην ατζέντα προς ψήφιση κιόλας αυτήν την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: DW

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ