Γιατί η ινδική κυβέρνηση μειώνει τις μερίδες φαγητού στα εστιατόρια

H ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας σχεδιάζει να καταθέσει νομοσχέδιο, το οποίο θα καθορίζει την ποσότητα των μερίδων που σερβίρονται σε ακριβά ξενοδοχεία και εστιατόρια, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η σπατάλη τροφίμων.Ο υπουργός Τροφίμων και Καταναλωτικών Υποθέσεων, Ραμ Βίλας Πάσουον δήλωσε ότι η βιομηχανία της φιλοξενίας θα ερωτηθεί αν «οικειοθελώς» θα επιτύχει τον στόχο ή αν θα χρειαστεί η κυβέρνηση να θέσει σε ισχύ νομικές διατάξεις για την επιβολή του.«Εάν ένα άτομο μπορεί να φάει μόνο δύο γαρίδες, γιατί θα πρέπει να σερβίρονται έξι», επιχειρηματολόγησε ο υπουργός προσθέτοντας ότι αυτό συνιστά σπατάλη τροφίμων και χρημάτων, καθώς οι άνθρωποι πληρώνουν για κάτι που δεν τρώνε.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ