-
Γιατί η ινδική κυβέρνηση μειώνει τις μερίδες φαγητού στα εστιατόρια
10:32 μμ, Παρασκευή 14 Απρ 2017 10:32 μμ, Παρασκευή 14 Απρ 2017Διεθνή
H ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας σχεδιάζει να καταθέσει νομοσχέδιο, το οποίο θα καθορίζει την ποσότητα των μερίδων που σερβίρονται σε ακριβά ξενοδοχεία και εστιατόρια, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η σπατάλη τροφίμων.
Ο υπουργός Τροφίμων και Καταναλωτικών Υποθέσεων, Ραμ Βίλας Πάσουον δήλωσε ότι η βιομηχανία της φιλοξενίας θα ερωτηθεί αν «οικειοθελώς» θα επιτύχει τον στόχο ή αν θα χρειαστεί η κυβέρνηση να θέσει σε ισχύ νομικές διατάξεις για την επιβολή του.
«Εάν ένα άτομο μπορεί να φάει μόνο δύο γαρίδες, γιατί θα πρέπει να σερβίρονται έξι», επιχειρηματολόγησε ο υπουργός προσθέτοντας ότι αυτό συνιστά σπατάλη τροφίμων και χρημάτων, καθώς οι άνθρωποι πληρώνουν για κάτι που δεν τρώνε.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.grσχολίασε κι εσύσχετικά άρθρα