51 οι νεκροί στην Οκλαχόμα

51 οι νεκροί στην Οκλαχόμα

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 145 τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου που έπληξε χθες το απόγευμα προάστιο της Οκλαχόμα.

Ανάμεσα στους νεκρούς, έιναι και 20 παιδιά, αφού ο καταστροφικός ανεμοστρόβιλος, διέλυσε ολοσχερώς τουλάχιστον δύο σχολεία και εκατοντάδες σπίτια, όπως μετάδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KFOR-TV, επικαλούμενο δηλώσεις του ιατροδικαστή της πολιτείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των τοπικών αρχών ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος κατατάσσεται στο επίπεδο EF4, ενώ οι άνεμοι που αναπτύχθηκαν έφτασαν τα 200 μίλια την ώρα. Το πέρασμα του ακραίου καιρικού φαινομένου κατέστρεψε μεγάλο μέρος μιας περιοχής στην Οκλαχόμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την Οκλαχόμα σε κατάσταση “μέγιστης καταστροφής” και διέταξε την παροχή ομοσπονδιακής βοήθειας για τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βοήθεια αυτή μπορεί να περιλαμβάνει χρηματική ενίσχυση για προσωρινή στέγαση και επισκευές στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές ή βοήθεια για τα ανασφάλιστα ακίνητα. Ο αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυβερνήτη της Οκλαχόμα Μαίρη Φέιλιν νωρίς χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ