Προειδοποίηση του Ομπάμα για τους κινδύνους από τον τυφώνα Μάθιου

O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι οι κάτοικοι της νότιας Φλόριντα απέφυγαν τα χειρότερα μετά το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου, όμως έσπευσε να προειδοποιήσει τους πολίτες για το ενδεχόμενο ανόδου των υδάτων.

«Πρόκειται πάντα για έναν τυφώνα πραγματικά επικίνδυνο» δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα από το οβάλ γραφείο, όπου συναντήθηκε με τους υπεύθυνους αξιωματούχους που διαχειρίζονται το θέμα, μεταξύ αυτών και τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA), Κρεγκ Φουγκέιτ.

«Διαπιστώσαμε ότι έχουν προκληθεί σημαντικές υλικές ζημιές σε ορισμένες περιοχές στη νότια Φλόριντα. Πιστεύω ότι η κύρια ανησυχία μας στην παρούσα φάση δεν είναι μονάχα η ισχύς των ανέμων αλλά και η άνοδος των υδάτων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το μάτι του κυκλώνα, που υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3, διασχίζει σήμερα τις ακτές της Φλόριντα με κατεύθυνση προς τον Βορρά.

«Οι πολίτες πρέπει να ακούσουν τους τοπικούς αξιωματούχους, όταν τους συστήνουν να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές», επισήμανε ο Ομπάμα και κατέληξε: «Μπορούμε πάντα να αντικαταστήσουμε την περιουσία, δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε ζωές».

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αεροσκάφος στη δίνη του τυφώνα Μάθιου – ΒΙΝΤΕΟ

Ο τυφώνας Μάθιου από το διάστημα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο τυφώνας Μάθιου απειλεί τις ΗΠΑ – Πάνω από 330 νεκροί στην Αϊτή – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

O Oμπάμα κήρυξε τη Φλόριντα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ