“Δεν πείθει τους ψηφοφόρους του ο Κάμερον” σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δυσκολεύεται να πείσει τους ψηφοφόρους ότι λέει την αλήθεια όταν επιχειρηματολογεί για τους λόγους που η Βρετανία πρέπει να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ο βασικός του αντίπαλος από το στρατόπεδο υπέρ της αποχώρησης, ο Μπόρις Τζόνσον, τα καταφέρνει καλύτερα, κατέδειξε μια δημοσκόπηση.

Μόλις το 21% των ερωτηθέντων στην έρευνα που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων ComRes συμφωνεί ότι ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης είναι πιθανότερο να λέει την αλήθεια για την ΕΕ, σε σύγκριση με τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου. Στον αντίποδα, το 45% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Τζόνσον είναι πιο πιστευτός από τον Κάμερον.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ComRes, για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Mirror και του ιστότοπου της εφημερίδας Independent, το 33% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κατάσταση θα ήταν καλύτερη εάν η Βρετανία παρέμενε μέλος της ΕΕ σε σύγκριση με το 29% που θεωρεί πως θα ήταν καλύτερα εάν η Βρετανία αποχωρούσε.

Η ComRes πήρε συνεντεύξεις μέσω του Διαδικτύου από 2.043 ενήλικες την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η εταιρεία δημοσκοπήσεων δεν έθεσε στους συμμετέχοντες το ερώτημα πως προτίθενται να ψηφίσουν την 23η Ιουνίου, ημέρα του δημοψηφίσματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τι δήλωσε ο Κάμερον για τον χάλυβα, αν προκύψει Brexit

Ο Σόιμπλε “απειλεί” τους Βρετανούς για το Brexit

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ: Ένα Brexit θα δημιουργούσε επικίνδυνες δυναμικές

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ