Επικρίσεις Γιοχάνες Χαν στον πρόεδρο των Σκοπίων

Την απόφαση του προέδρου των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, να απονείμει χάρη σε όλους τους πολιτικούς εις βάρος των οποίων εκκρεμούν έρευνες και κατηγορίες που σχετίζονται με την βαθιά πολιτική κρίση στη χώρα και το πολύκροτο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στη χώρα, επέκρινε έντονα ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση της Ε.Ε, Γιοχάνες Χαν.

Ο κ. Χαν αμφισβήτησε εξάλλου ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου, μπορούν να διεξαχθούν σε συνθήκες αξιοπιστίας.

«Οι ενέργειες του προέδρου κ. Ιβάνοφ, κατά την δική μου αντίληψη, δεν συνάδουν με την λειτουργία του κράτους δικαίου και πλέον, μετά τις εξελίξεις αυτές, διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσο οι επερχόμενες εκλογές μπορούν να είναι αξιόπιστες» ανέφερε ο κ. Χαν σε ανάρτησή του στο Τwitter.

Ο κ. Χαν σημείωσε ακόμη, ότι οι πολιτικοί ηγέτες των Σκοπίων πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόσφατες ενέργειες τους, θέτουν σε κίνδυνο την ευρωατλαντική πορεία της χώρας τους.

«Δημοκρατία σημαίνει διάθεση για συμβιβασμό και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών. Καλώ όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου και να εργαστούν για την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων» πρόσθεσε ο κ.Χαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Η “ανησυχία” του ΟΗΕ για τα επεισόδια στην Ειδομένη

Bild: Το σημείωμα που προκάλεσε το χάος στην Ειδομένη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ