Eρντογάν: Συνεργασία με τη Νιγηρία κατά της τρομοκρατίας

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Νιγηρία στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νιγηριανό ομόλογό του Μουχαμαντού Μπουχάρι στην αφρικανική χώρα.

Δεν διευκρίνισε ωστόσο με ποιον ακριβώς τρόπο θα μπορούσε να υλοποιηθεί μια τέτοια συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η Νιγηρία πολεμά από το 2009 τους εξτρεμιστές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ και στη σύρραξη αυτή έχουν χάσει την ζωή του τουλάχιστον 17.000 άνθρωποι στο βόρειο τμήμα της χώρας, στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι.

Το ζήτημα της ασφάλειας δέσποζε εξάλλου στην ατζέντα των συνομιλιών του Τούρκου προέδρου στους προηγούμενους σταθμούς της περιοδείας του στην Αφρική, στην Ακτή Ελεφαντοστού και τη Γκάνα.  Ο κ.  Ερντογάν θα μεταβεί αύριο στη Γουινέα.

Στην Αμπούζα, ο Ερντογάν υπέγραψε επίσης ένα μνημόνιο συνεργασίας στον οικονομικό κι εμπορικό τομέα, για το οποίο ο πρόεδρος της Νιγηρίας επισήμανε ότι δεν αποτελεί παρά «την αρχή όσων έχουμε σχεδιάσει».

Η περιοδεία του προέδρου της Τουρκίας στοχεύει στο να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς της Τουρκίας με τα κράτη μέλη της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

1.845 μηνύσεις για εξύβριση του Ερντογάν εξετάζονται από την τουρκική δικαιοσύνη

Διαψεύδει η Τουρκία ότι καθυστερεί την επιχείρηση του ΝΑΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ