Ασάνζ: Θα παραδοθώ την Παρασκευή εάν… – ΦΩΤΟ

Την παράδοση του στις βρετανικές Αρχές την Παρασκευή (5/2), αν και εφόσον χάσει την υπόθεση εναντίον της Μεγάλης Βρετανίας και της Σουηδίας στη νομική υπηρεσία ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στο επίσημο προφίλ του «Wikileaks» στο Twitter ο Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο ιδρυτής της Wikileaks βρίσκεται, ως γνωστόν, από το 2012 στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο. Ουσιαστικά, πράττει κατ’ αυτόν τον τρόπο, για να αποφύγει την έκδοση στη Σουηδία για σεξουαλική επίθεση, την οποία θεωρεί κατασκεύασμα και σχέδιο, προκειμένου, τελικά, να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου καταζητείται για την απελευθέρωση απόρρητων εγγράφων μέσω του ιστοτόπου Wikileaks, που είχε δημιουργήσει.

Ο Ασάνζ μέσω της δικηγόρου του, Μελίντα Τέιλορμ έχει ζητήσει επισήμως να εξεταστεί η υπόθεση του από τη νομική υπηρεσία των Η.Ε., καθώς όπως πιστεύει η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο  μπορεί να αρνηθούν να τηρήσουν το διεθνή νόμο και να μην επιτρέψουν στον πελάτη της ελευθερία μετακίνησης.

«Αν αύριο τα Ηνωμένα Έθνη ανακοινώσουν ότι έχω χάσει την υπόθεση κατά του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας, θα εξέλθω της πρεσβείας το μεσημέρι της Παρασκευής και θα αποδεχθώ τη σύλληψη μου από τη βρετανική αστυνομία, καθώς δεν υπάρχει ουσιαστική προοπτική της περαιτέρω προσφυγής μου», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του ο Ασάνζ στο Twitter. 

«Αναμένω την άμεση επιστροφή του διαβατηρίου και τον τερματισμό της περαιτέρω προσπάθειες για να με συλλάβουν», ήταν ακόμα μία πρόταση της ανάρτησης του Ασάνζ.

ΠΗΓΗ: Guardian

Διαβάστε επίσης:

Wikileaks: Η Τουρκία παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο 40 φορές τη μέρα

Ο Ασάνζ θα μπορεί να… αναπνεύσει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ