15χρονος έκοψε το χέρι του επειδή είχε βλασφημήσει

Ένας 15χρονος από το Πακιστάν έκοψε εσκεμμένα το χέρι του, ζητώντας με αυτόν τον τρόπο εξιλέωση, δεδομένου ότι πίστευε πως  είχε διαπράξει βλασφημία μέσα σε ένα τέμενος.

Το τραγικό συμβάν διαδραματίστηκε σε ένα χωριό κοντά στη Λαχόρη, την πρωτεύουσα της επαρχίας Πουντζάμπ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, τον Ναουσέρ Άχμεντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί βρισκόταν σε ένα τζαμί, σε μια συγκέντρωση προς τιμή του προφήτη Μωάμεθ. Ο ιμάμης στο κήρυγμά του είπε στους πιστούς ότι αυτοί που αγαπούν τον προφήτη θα πρέπει πάντα να προσεύχονται και ρώτησε τους συμμετέχοντες ποιος από αυτούς έχει σταματήσει να προσεύχεται.

Ο έφηβος, δίχως να έχει καταλάβει καλά την ερώτηση σήκωσε κατά λάθος, αυθόρμητα το χέρι του και τότε το πλήθος άρχισε να τον γιουχάρει και να τον κατηγορεί για βλασφημία.

Ο 15χρονος, όταν επέστρεψε στο σπίτι του έκοψε το χέρι που είχε σηκώσει στη συγκέντρωση, το έβαλε σε ένα πιάτο και ξαναπήγε στο τζαμί για να το δείξει στον ιμάμη.

Ο Άχμεντ είπε ότι οι γονείς του δηλώνουν υπερήφανοι για τον γιο τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι δεν διεξάγεται καμία έρευνα για το περιστατικό, αφού δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία για το θέμα.

 

Πηγή: dailymail.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Νέα αιματηρά επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ