Αλλάζει ο εθνικός ύμνος της Αγγλίας;

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην Αγγλία μετά τα αρνητικά σχόλια αρκετών Βρετανών για το «God Save the Queen» που δε διστάζουν, μάλιστα, να το παρομοιάσουν ακόμα και ως «μοιρολόι». Επιπλέον, δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν την αντικατάστασή του εθνικού ύμνου στους αθλητικούς αγώνες.

Το θέμα έχει λάβει τέτοια διάσταση με αποτέλεσμα την επικείμενη διεξαγωγή debate ανάμεσα στους βουλευτές του βρετανικού Κοινοβουλίου στο οποίο θα αν ο εθνικός ύμνος της χώρας, το περίφημο «God Save the Queen» – θα αντικατασταθεί με ένα νέο βρετανικό εθνικό ύμνο στις αθλητικές διοργανώσεις.

Να σημειωθεί πως το “God Save The Queen” συνηθίζεται να «εκπροσωπεί» τις βρετανικές ομάδες και αθλητές κατά τη διάρκεια αγώνων. Ωστόσο, ο βουλευτής Τόμπι Πέρκινς, θεωρεί ότι η Αγγλία αξίζει το δικό της ύμνο γι΄αυτό το λόγο το θέμα θα τεθεί σε debate στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Επικρατέστερες μέχρι στιγμής εναλλακτικές επιλογές είναι το τραγούδι «Jerusalem» που υιοθετήθηκε ανεπίσημα ως ο βρετανικός εθνικός ύμνος κατά τη διάρκεια των αγώνων Commonwealth στο Νέο Δελχί το 2014, το «England in my Heart», το «Anthem for England», καθώς επίσης και το «Land of Hope and Glory».

 

Πηγή: independent.co.uk

 

Διαβάστε επίσης:

Αντιδράσεις για μπαρ στην Αυστρία που απαγορεύει την είσοδο σε μετανάστες

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ