Προειδοποίηση των ΗΠΑ για τρομοκρατική επίθεση στην Τυνησία

H αμερικανική πρεσβεία στην Τυνησία συνέστησε στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ένα εμπορικό κέντρο που πρόσφατα άνοιξε κοντά στην Τύνιδα εξαιτίας μιας «πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης» που ενδέχεται να διαπραχθεί σε αυτόν τον χώρο.

«Θέλουμε να σας προειδοποιήσουμε σχετικά με μία αναφορά, την αξιοπιστία της οποίας δεν γνωρίζουμε, στην οποία επισημαίνεται ότι είναι πιθανή μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον του εμπορικού κέντρου Tunisia Mall aux Berges du Lac. Σας συνιστούμε να αποφύγετε αυτόν τον χώρο» τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ η αμερικανική πρεσβεία.

Οι αρχές της Τυνησίας δεν έχουν σχολιάσει προς το παρόν τις πληροφορίες για μια επικείμενη επίθεση.

Η Τυνησία βρέθηκε τρεις φορές το 2015 στο στόχαστρο των τρομοκρατών με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις όλες τις επιθέσεις.

Τον Μάρτιο οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στο μουσείο Μπάρντο όπου σκότωσαν 21 τουρίστες, έπειτα τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε η επίθεση σε ένα ξενοδοχείο στο Σους στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπου έχασαν την ζωή τους 38 τουρίστες και τέλος, την 24η Νοεμβρίου μια επίθεση εναντίον ενός λεωφορείου της προεδρικής φρουράς στοίχισε την ζωή σε 12 στελέχη της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ισραήλ

Ρέντσι: Υπάρχουν μηνύματα οικονομικής ανάκαμψης

Η χώρα χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση δήλωσε ο Ραχόι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ