Φάιμαν: Απαιτείται υποστήριξη στην Ελλάδα για το προσφυγικό

“Τόσο ως προς την προστασία των εξωτερικών συνόρων όσο και ως προς τη δημιουργία κέντρων υποδοχής, βρισκόμαστε ακόμη μακριά από τον στόχο, γι’ αυτό και απαιτείται ακόμη αρκετή πολιτική, οικονομική και οργανωτική υποστήριξη για την Ελλάδα και την Ιταλία, όπως επίσης ένας στενότερος συντονισμός με την Τουρκία” τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

“Μόνο από κοινού θα το κατορθώσουμε” πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο κ. Φάιμαν ανέφερε πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνέρχεται την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες θα βρεθεί το θέμα “πρόσφυγες”, που αφορά στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και την προστασία των προσφύγων, με τη δημιουργία αποτελεσματικών κέντρων υποδοχής. Πρόσθεσε ότι θα προηγηθεί συνομιλία με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο, η Αυστρία εκπροσωπεί, όπως και η Γερμανία, μια σαφή θέση στο προσφυγικό ζήτημα. “Μία βάση πλήρους εμπιστοσύνης είναι σημαντική, γι αυτό υπάρχει στενός συντονισμός με τη γειτονική μας χώρα” σημείωσε.

Εκτίμησε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κάτω από ισχυρή πίεση και το αργότερο έως τις αρχές της επόμενης χρονιάς θα πρέπει αυτό το νέο σύστημα να λειτουργεί.

«Δεν επιτρέπεται να στρουθοκαμηλίζουμε αλλά πρέπει να αναλάβουμε δράση” τόνισε ο κ. Φάιμαν. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Ρέντσι από την ιταλική κεντροδεξιά

Μίνι Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό την Πέμπτη

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ