Λιγότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν το Παρίσι τα φετινά Χριστούγεννα

Σημαντική μείωση παρουσιάζει η ζήτηση για χριστουγεννιάτικα ταξίδια στο Παρίσι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας ταξιδιωτικών δεδομένων και πληροφοριών ForwardKeys.

Οι “καθαρές κρατήσεις” ανέκαμψαν την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου, συγκριτικά με την εβδομάδα αμέσως μετά τις επιθέσεις, χάρη στις λιγότερες ακυρώσεις.

Οι νέες κρατήσεις, ωστόσο, παρέμειναν περίπου 25% χαμηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.  

 Σύμφωνα με την Forward Keys, παρατηρούνται λιγότερες νέες κρατήσεις σε όλες τις μεγάλες αγορές, όπως τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.

«Σε μια κανονική χρονιά οι κρατήσεις για τα Χριστούγεννα θα αυξάνονταν τώρα, αλλά μετά τις επιθέσεις, έχει πληγεί ο ενθουσιασμός» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ολιβιέρ Χάγερ.

Ο Ντιντιέ Λε Καλβέ, γενικός διευθυντής στο ξενοδοχείο πολυτελείας Le Bristol και επικεφαλής του τμήματος πολυτελών ξενοδοχείων δήλωσε ότι τα ακριβά ξενοδοχεία του Παρισιού είχαν διαθέσει μόνο το 40-50% των δωματίων τους για την εορταστική περίοδο, ενώ συνήθως τα ποσοστά κρατήσεων κυμαίνονται στο 80-90%.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο σοκολατένιος Πούτιν – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Ασύλληπτο: Άνδρας κέρδισε στο ξυστό 2 φορές μέσα στην ίδια μέρα – BINTEO

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ