• "Απειλή το Ιράν"

  5:05 πμ, Πέμπτη 19 Απρ 2012 5:05 πμ, Πέμπτη 19 Απρ 2012

  Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε χθες το Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα στη διάρκεια εκδηλώσεων με την ευκαιρία της έναρξης της Ημέρας του Ολοκαυτώματος, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που έπεσαν θύματα των Ναζί στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

  «Οι άνθρωποι που αρνούνται να δουν την ιρανική απειλή δεν έχουν μάθει τίποτε από το Σοάχ (Ολοκαύτωμα). Φοβούνται να πουν την αλήθεια, και σήμερα όπως και τότε (στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου) υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν να εξολοθρεύσουν εκατομμύρια Εβραίους. Πρόκειται για περιφρόνηση του Σοάχ και προσβολή των θυμάτων του», δήλωσε ο Νετανιάχου σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Γιαντ Βάσεμ στην Ιερουσαλήμ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μελέτη και τη μνήμη του Σοάχ.

  Οι εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος ξεκίνησαν στις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) με μια τελετή στην οποία πήραν μέρος, εκτός από τον ισραηλινό πρωθυπουργό, ο πρόεδρος Σίμον Πέρες, πολλοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος.

  «Η αλήθεια είναι ότι ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα αποτελεί απειλή στην ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ. Ένα πυρηνικό Ιράν αποτελεί μια άμεση απειλή και για τις άλλες χώρες της περιοχής και για την παγκόσμια ειρήνη. Πρέπει να το εμποδίσουμε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Είναι καθήκον της διεθνούς κοινότητας, αλλά πρώτα απ' όλα είναι δικό μας καθήκον», υπογράμμισε ο Νετανιάχου.

  Σήμερα Πέμπτη, όπως και κάθε χρόνο, θα ακουστεί στις 10:00 για δύο λεπτά σε όλη τη χώρα ο ήχος των σειρήνων.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα