Έκτακτη σύσκεψη υπό την Μέρκελ για τις επιθέσεις των τζιχαντιστών

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και βασικά μέλη του υπουργικού της συμβουλίου θα συμμετάσχουν σε έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσουν θέματα ασφαλείας, μετά την ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα Γερμανίας – Ολλανδίας στο Ανόβερο, όπως δήλωσαν δύο κυβερνητικές πηγές.

Η συνεδρίαση, στην οποία είναι πιθανό να συμμετέχουν και οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, θα πραγματοποιηθεί μετά το τακτικό υπουργικό συμβούλιο.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών BfV Χανς-Γκέοργκ Μάασεν δήλωσε ότι η χώρα δεν θα πρέπει να υποκύψει στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους.

«Αν το ΙΚ μπορεί να μας πλήξει, αν το ΙΚ μπορεί να εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία, θα το κάνει. Αυτή είναι η μεγάλη μας ανησυχία», τόνισε ο Μάασεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ARD.

Όμως η Γερμανία δεν θα πρέπει να ακυρώσει τις μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες εξαιτίας του φόβου αυτού.

«Όχι, δεν θα το συνιστούσα», είπε ο ίδιος, αν και υπερασπίστηκε την απόφαση να ακυρωθεί χθες Τρίτη ο ποδοσφαιρικός αγώνας στο Ανόβερο.

«Μπορώ να πω ότι είχαμε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που μας οδήγησαν να κάνουμε αυτή τη σύσταση στη γερμανική κυβέρνηση», εξήγησε.

«Ήταν στοιχεία που έπρεπε να τα λάβουμε πάρα πολύ σοβαρά υπόψη μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της BfV, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες εξηγήσεις. Παράλληλα αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που διέρρευσαν, σύμφωνα με τις οποίες η προειδοποίηση προήλθε από πηγές των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Η τραγωδία του Παρισιού μέσα από τα μάτια ενός μικρού αγοριού – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ