Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας

Ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου MIG-29 άγνωστης εθνικότητας «παρενόχλησε» και χθες F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, το MIG-29 για τέσσερα λεπτά και 30 δευτερόλεπτα έθεσε σε λειτουργία το ραντάρ του για να αναγνωρίσει τον στόχο του σε ένδειξη προετοιμασίας για την εκτόξευση ενός πυραύλου.

Η ανακοίνωση του τουρκικού στρατού κάνει επίσης λόγο για μία άλλη “παρενόχληση” με στόχο τα ίδια αεροσκάφη, αυτή τη φορά από μια συστοιχία πυραύλων εδάφους-αέρος SA από το συριακό έδαφος, η οποία διήρκεσε τέσσερα λεπτά και 15 δευτερόλεπτα.

Τα περιστατικά αυτά σημειώνονται έπειτα από σειρά παραβιάσεων του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά το Σαββατοκύριακο, που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας, που εμπλέκεται στρατιωτικά στη Συρία, με την Τουρκία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από τις Βρυξέλες, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία να μην “χάσει τη φιλία της Τουρκίας”.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα καλωσόριζε μια αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για συζητήσεις ώστε να αποφευχθούν “παρεξηγήσεις” στη Συρία.

Το ΝΑΤΟ απέρριψε σήμερα τις εξηγήσεις της Μόσχας, η οποία υποστήριξε ότι τα μαχητικά της παραβίασαν κατά λάθος τον εναέριο χώρο της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης.

Αγριεύει η κόντρα ΝΑΤΟ-Ρωσίας με τις βόμβες να πέφτουν βροχή στη Συρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ