Μεταναστευτικό: Η αστυνόμευση δεν είναι η απάντηση

Ένα νέο deal δεν είναι μόνο απαραίτητο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη, υποστηρίζει ο συμπροεδρεύων του Ευρωπαϊκού κόμματος των Πρασίνων Ράινχαρντ Μπιτικόφερ σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ενώ υποστηρίζει ότι οι εκλογές αποτελούν λογικό επακόλουθο και δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

“Η αστυνόμευση δεν είναι η απάντηση” υποστηρίζει ο κ. Μπιτικόφερ αναφερόμενος στη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμπληρώνει: “χρειαζόμαστε μία νέα Ευρωπαϊκή προσέγγιση που θα βασίζεται στην αρχή της αλληλεγγύης”.

Αναφερόμενος στο νέο πρόγραμμα και τα μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα τα θεωρεί υπερβολικά φιλόδοξα και συμπληρώνει ότι το κόμμα του έχει δώσει σκληρή μάχη κατά του Grexit και των υποστηρικτών του στη Γερμανική κυβέρνηση.

Σχετικά με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για πιο ενεργό συμμετοχή του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στους θεσμούς και την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου στην Ελλάδα, ο Γερμανός ευρωβουλευτής ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του υποστηρίζει σθεναρά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και πιστεύει ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει να ελέγχει, εντός των ορίων της δημοκρατίας, την δουλειά των θεσμών.

Διαβάστε επίσης:

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις για το μεταναστευτικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ