Φαμπιούς: Στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας το μεταναστευτικό

Η κατάσταση στα Σκόπια, όπου συρρέουν χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι επιθυμούν να περάσουν από τα Βαλκάνια για να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη, βρίσκεται “στην κορυφή της ατζέντας” της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαβεβαίωσε απόψε από την Πράγα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.

“Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, οι εξελίξεις εκεί είναι πολύ ανησυχητικές” είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ομόλογό του της Τσεχίας Λούμπομιρ Ζαοράλεκ “Είναι στην κορυφή της ατζέντας”, πρόσθεσε.

Η δήλωση αυτή γίνεται την παραμονή της συνάντησης που θα έχει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, όπου θα συζητήσουν τη μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Λοράν Φαμπιούς άφησε να εννοηθεί ότι εντός των προσεχών ημερών θα γίνει μια σύνοδος των υπουργός Εσωτερικών ή Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ για το θέμα αυτό.

“Πρόκειται ακριβώς για το είδος του προβλήματος που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως κοινό μας πρόβλημα” είπε από την πλευρά του ο Ζαοράλεκ.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ για το μεταναστευτικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ