2.500 ευρώ θα πληρώσει για την “γκάφα” του ο Βαλς

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς κατέθεσε επιταγή 2.500 ευρώ στο υπουργείο Οικονομικών διότι δύο από τα παιδιά του ταξίδεψαν με κυβερνητικό αεροσκάφος. Η χρήση του κυβερνητικού αεροσκάφους από μέλη της οικογένειας του Βαλς κηλίδωσε τη δημόσια εικόνα του πρωθυπουργού και προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση.

Η διευθέτηση αυτή, την οποία επιβεβαίωσαν σήμερα συνεργάτες του, θα αποτελέσει αντικείμενο μιας περίπλοκης διοικητικής διαδικασίας: μόλις το ποσό εκταμιευτεί, το υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει το ποσό στις διοικητικές υπηρεσίες του πρωθυπουργού, οι οποίες με τη σειρά τους θα αποδώσουν το ποσό αυτό στην πολεμική αεροπορία που έχει τη διαχείριση των κυβερνητικών αεροπλάνων και η οποία θα εκδώσει τιμολόγιο.

Ο Βαλς παραδέχτηκε καθυστερημένα ότι έκανε “μια γκάφα” με το ταξίδι αυτό που τον οδήγησε στις 6 Ιουνίου στο Βερολίνο για να παρακολουθήσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Γιουβέντους και της Μπαρτσελόνα, της οποίας είναι ένθερμος οπαδός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όταν ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει ποσό 2.500 ευρώ για τα παιδιά του, ο Βαλς επέμεινε ότι η μετακίνησή του έγινε για επαγγελματικό λόγο και όχι προσωπικό, και συγκεκριμένα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ενωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών(UEFA), τον Γάλλο Μισέλ Πλατινί.

Διαβάστε επίσης.

Πρωθυπουργός της Γαλλίας: Έκανα μεγάλη γκάφα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ