Die Welt: Εποικοδομητικές συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα

«”Εποικοδομητικές” συζητήσεις στις Βρυξέλλες χωρίς αποτέλεσμα», λέει η εφημερίδα Die Welt, ένας τίτλος χαρακτηριστικός του κλίματος και του υπόλοιπου γερμανικού Τύπου σήμερα.

«Οι διαπραγματεύσεις για τα μέτρα περικοπών δαπανών και τις μεταρρυθμίσεις μεταξύ του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν πρόσφεραν καμία πρόοδο. Παρόλο που οι συμμετέχοντες τις χαρακτήρισαν εποικοδομητικές», σχολιάζει η Welt.

Οι προτάσεις των πιστωτών ήταν αντίθετες από αυτές της ελληνικής κυβέρνησης σε πολλά σημεία, επισημαίνει η εφημερίδα, όμως υπογραμμίζει ότι η ΕΕ δεν επιθυμεί να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας. Και εξηγεί: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αποφύγει την πίεση, να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο των Ελλήνων. Γίνονται διεργασίες ώστε να βρεθεί μια κοινή θέση με την οποία θα συμφωνούν οι 19 χώρες μέλη και οι τρεις θεσμοί».

Παρόλα αυτά σε δεύτερο άρθρο της η Welt υπογραμμίζει ότι «οι πιστωτές έφτασαν στις κόκκινες γραμμές τους», εξηγώντας ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι θεσμοί κινήθηκαν λίγο προς την κατεύθυνση της Ελλάδας και είναι πλέον έτοιμοι να δεχθούν μικρότερες μειώσεις στις συντάξεις.

Όμως οι δύο πλευρές παραμένουν μακριά η μία από την άλλη, σύμφωνα με ευρωπαϊκούς κύκλους. «Δεν πιστεύω ότι οι πιστωτές μπορούν να προχωρήσουν περισσότερο. Φτάσαμε στις κόκκινες γραμμές μας», σχολίασε μια πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε επίσης:

Bild: Γιατί θέλει πεισματικά η Μέρκελ να σώσει την Ελλάδα;

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ