ΗΠΑ- Γερουσιαστής εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς

Σε σκάνδαλο διαφθοράς εμπλέκεται ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ ο οποίος θα παραχωρήσει προσωρινά τη θέση του ως ανώτερο στέλεχος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Ο Μενέντεζ παραπέμφθηκε σε δίκη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές ποιος θα αντικαταστήσει τον Μενέντεζ, ωστόσο τα δύο επικρατέστερα ονόματα είναι αυτά της Μπάρμπαρα Μπόξερ και του Μπέντζαμιν Κάρντιν και οι δύο γερουσιαστές των Δημοκρατικών.

Ο Μενέντεζ, παραπέμφθηκε μαζί με τον οφθαλμίατρο της Φλόριντα, Δρ. Σάλομον Μέλγεν, για να δικαστεί αντιμετωπίζοντας μία κατηγορία για συνωμοσία, επτά για δωροδοκία και τρεις για απάτη υπηρεσιών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προσθέτοντας ότι ο γερουσιαστής κατηγορείται επίσης για πλήθος ψευδών δηλώσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, αναφέρεται ότι ο Μενέντεζ «φέρεται πως δεχόταν δώρα από τον Μέλγκεν, σε αντάλλαγμα για την κατάχρηση της εξουσίας του προς όφελος οικονομικών και προσωπικών συμφερόντων του οφθαλμίατρου». Ο Μενέντεζ, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

 

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Ψήφισαν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ