FT: Πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία ένα “Grexident”

“H μεγάλη απόφαση σχετικά με το αν θα μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη ή όχι πλησιάζει, καθώς στερεύει ο χρόνος και η υπομονή”. Με άρθρο του στους Financial Times ο Martin Wolf αναλύει τα δύο βασικά σενάρια και τις επιπτώσεις τους στις ζωές Ελλήνων και Ευρωπαίων.

Από την ημέρα που εκλέχθηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, οι διαπραγματεύσεις για τη θέση της χώρας στην Ευρώπη έχουν πάρει πολύ άσχημη τροπή, με κινήσεις εντυπωσιασμού από την μια πλευρά και έντονη ενόχληση από την άλλη.

Μια απροσχεδίαστη έξοδος από την ευρωζώνη είναι πλέον αρκετά πιθανή. Όχι επειδή το θέλει η Ελλάδα, ούτε γιατί την προωθούν οι εταίροι της. Αλλά επειδή η Ελλάδα στερεύει από ελπίδα, οι εταίροι της στερεύουν από υπομονή και οι διαπραγματεύσεις στερεύουν από χρόνο.

Ένα κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται πράγματι μπροστά μας. Αλλά η επιλογή για την πορεία που θα ακολουθηθεί πρέπει να γίνει έπειτα από περίσκεψη και όχι από κάποιο ατύχημα.

Η επαπειλούμενη κρίση ρευστότητας είναι αυτή που δημιουργεί τους φόβους ότι θα ληφθεί μια βεβιασμένη απόφαση. Οι πιστωτές της Ελλάδας θέλουν η χώρα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις πριν ξεκλειδώσουν κάποια από τα 7,2 δισ. ευρώ που έχουν απομείνει από το πρόγραμμα διάσωσης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

WSJ: Πότε ξεμένει η Ελλάδα από χρήματα;

Νέα αποκάλυψη- Με πολύ αλκοόλ έβαλε τέλος στο μαρτύριό του ο Γιακουμάκης

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ