Αποτεφρώθηκε η σορός του Κουλιμπαλί

Στο τμήμα του νεκροταφείου του Τιε στο Παρίσι, που προορίζεται για τους μουσουλμάνους, αποτεφρώθηκε η σορός του Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος σκότωσε έναν αστυνομικό και τέσσερις Εβραίους ομήρους σε παντοπωλείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο τρίτος δράστης των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού, ενταφιάστηκε σήμερα διακριτικά σε ένα νότιο προάστιο της πόλης, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας είχε αναπτυχθεί στο σημείο και μόνο «μερικά μέλη» της οικογένειας του Κουλιμπαλί, του μόνου αγοριού μιας οικογένειας με δέκα παιδιά, ήταν παρόντα, επεσήμανε μια αστυνομική πηγή.

Ο Αμεντί Κουλιμπαλί σκοτώθηκε στις 9 Ιανουαρίου στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούσε σε ένα εβραϊκό σουπερμάρκετ, όπου σκότωσε τέσσερις ανθρώπους. Την προηγουμένη είχε σκοτώσει μια αστυνομικό στο νότιο Παρίσι.

Ο τάφος του είναι ανώνυμος, όπως και εκείνοι των Σέριφ και Σάιντ Κουασί, δραστών της επίθεσης εναντίον της γαλλικής, σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Τα αδέλφια Κουασί αποτεφρώθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Ζενεβιγέ και το Ρεμ, προάστια του Παρισιού.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ