• ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Ο τυφώνας Χαγκοπίτ θα “χτυπήσει” τις Φιλιππίνες

  4:34 πμ, Παρασκευή 05 Δεκ 2014 4:34 πμ, Παρασκευή 05 Δεκ 2014

  ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Ο τυφώνας Χαγκοπίτ θα “χτυπήσει” τις Φιλιππίνες

  Για το πέρασμα ενός ακόμη σούπερ τυφώνα προετοιμάζονται οι Φιλιππίνες καθώς σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της νησιωτικής ασιατικής χώρας ο τυφώνας Χαγκοπίτ αναμένεται να χτυπήσει τις ανατολικές και κεντρικές επαρχίες το Σάββατο.

  Κατά μήκος των Φιλιππίνων σχεδόν όλα τα λιμάνια έκλεισαν δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες ταξιδιώτες ενώ ορισμένες τοπικές αρχές διέταξαν την Παρασκευή την αναγκαστική εκκένωση περιοχών στα ανατολικά.

  People wait for evacuation from San Jose village in Leyte, Philippines (4 Dec 2014)

  Το μάτι του τυφώνα Χαγκοπίτ βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Φιλιππίνων, με την τοπική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκτιμά ότι μεταφέρει ανέμους 215 χιλιομέτρων την ώρα ενώ στο λεγόμενο "τοίχωμα του ματιού" πνέουν οι ισχυρότεροι άνεμοι με ριπές έως και 250 χιλιόμετρα την ώρα. Ο τυφώνας κινείται με κατεύθυνση προς τις χερσαίες περιοχές με ταχύτητα περίπου 15 χιλιόμετρα την ώρα.

  Την Πέμπτη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κηρύξει κατάσταση εθνικής συμφοράς απαιτώντας το πάγωμα των τιμών των βασικών εμπορευμάτων, καθώς ο πρόεδρος Μπενίνο Ακίνο διέταξε το τμήμα εμπορίου να στείλει περισσότερες προμήθειες τροφίμων στις επαρχίες που απειλούνται μετά τις αναφορές για τη δημιουργία πανικού στην αγορά των βασικών προμηθειών.

  Residents at shops in Tacloban, Philippines (3 Dec 2014)

  Ο νέος σούπερ τυφώνας θα μπορούσε να κινηθεί στον ίδιο δρόμο με τον σούπερ τυφώνα Χαγιάν ο οποίος χτύπησε τις κεντρικές Φιλιππίνες το Νοέμβριο του 2013, αφήνοντας 7.000 νεκρούς ή αγνοούμενους και περισσότερους από 4 εκατομμύρια άστεγους.

  Προς το παρόν η κίνηση του Χαγκοπίτ δεν είναι απολύτως σαφής καθώς ενώ η τοπική Μετεωρολογική Υπηρεσία και η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας προβλέπουν ότι θα πλήξει τις κεντρικές Φιλιππίνες, η ιστοσελίδα πρόβλεψης κινδύνου για τις Τροπικές Θύελλες και το Κέντρο Προειδοποίησης Τυφώνων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έδειξε ότι κινείται βόρεια, κοντά στην πρωτεύουσα Μανίλα.

  People flee Tanauan township, Leyte province in central Philippines (4 Dec 2014)

  Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας αποκαλεί τον Χαγκοπίτ ως «βίαιη» καταιγίδα, ενώ το ναυτικό των ΗΠΑ τον χαρακτηρίζει σούπερ τυφώνα.

  Δείτε το βίντεο:

  Πηγή βίντεο: nbcnews

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα