Στην Τρίπολη ο Μπαν Γκι Μουν

Στην Τρίπολη ο Μπαν Γκι Μουν

 

Στην Τρίπολη βρίσκεται ο γενικός γραμματέας  του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν προκειμένου να δώσει νέα ώθηση στο διάλογο με στόχο την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη, σύμφωνα με μια πηγή της αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επίσκεψή του δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ενώ αναμένεται να μεταβεί σε πολυτελές ξενοδοχείο της Τρίπολης όπου θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της Λιβύης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπαν  έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter  ότι ο  γενικός γραμματέας  του ΟΗΕ πρόκειται να  «ενθαρρύνει τα κόμματα της Λιβύης να σημειώσουν πρόοδο στον πολιτικό διάλογο προκειμένου να αποκαταστήσουν την σταθερότητα στην χώρα».

Μάλιστα στις 29  Σεπτεμβρίου ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μπερναρντίνο Λεόν είχε προσπαθήσει να συγκεντρώσει για πρώτη φορά μαζί βουλευτές αντιπάλων κομμάτων, μία πρωτοβουλία που ο ΟΗΕ είχε χαρακτηρίσει «ένα σημαντικό βήμα» προς την ειρήνη.

H πετρελαιοπαραγωγός Λιβύη έχει δύο κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια από τότε που μια ένοπλη οργάνωση από την πόλη Μισράτα στα δυτικά είχε καταλάβει την πρωτεύουσα τον Αύγουστο, συγκροτώντας το δικό της υπουργικό συμβούλιο και αναγκάζοντας την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση να συνεδριάζει στα ανατολικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ