Λαβρόφ σε Κέρι: Θα υπάρξει νέα αιματοχυσία

Λαβρόφ σε Κέρι: Θα υπάρξει νέα αιματοχυσία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε απόψε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζον Κέρι να σταματήσουν οι επιχειρήσεις που διεξάγουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία

Ο Λαβρόφ ζήτησε τον τερματισμό των επιχειρήσεων προειδοποιώντας για «ένα νέο γύρο αιματοχυσίας».

«Ο Λαβρόφ τόνισε ότι η απόφαση του προέδρου (της Ουκρανίας) Πέτρο Ποροσένκο να μην παρατείνει την εκεχειρία. . . ανοίγει νέο γύρο αιματοχυσίας με απρόβλεπτες συνέπειες για το ουκρανικό κράτος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ο Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που έγινε με αμερικανική πρωτοβουλία εξέφρασε την επιθυμία της Ουάσιγκτον να εξευρεθεί μία ειρηνική λύση στη σύγκρουση, αλλά «αναγνώρισε τις διαφορές στις προσεγγίσεις σχετικά με το πώς θα επιτευχθεί αυτό».

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό από γαλλικές διπλωματικές πηγές ότι αύριο συναντώνται στο Βερολίνο οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας για να εξετάσουν την κρίση την ουκρανική κρίση.

«Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένος στόχος. Είναι μια ευκαιρία να εργαστούν επί των ειρηνευτικών προσπαθειών, αλλά δεν θα ήθελα να δημιουργήσω προσδοκίες», ανέφερε η γαλλική διπλωματική πηγή.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε την ιδέα της συνάντησης της 2ας Ιουλίου με τους ομολόγους του της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν κατά τη διάρκεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η κρίση στην Ουκρανία, ανέφερε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ