Ο Ουκρανός πρέσβης ζητά κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρέσβης ζητά κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να κλιμακώσουν τις κυρώσεις που επιβάλλουν σε βάρος της Ρωσίας ώστε να σταματήσει η ανάμειξη της στην Ουκρανία, που έχει ως αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση της περιοχής, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην ΕΕ, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τους δισταγμούς που έχουν επιδείξει ορισμένες κυβερνήσεις.

«Δεν θα έπρεπε να συμβιβαζόμαστε με αυτόν που επιτίθεται», δήλωσε ο Κονσταντίν Γελισέγεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. «Η ΕΕ δεν θα πρέπει να περιμένει έως ότου η Ρωσική Ομοσπονδία ξεπεράσει τις καινούργιες κόκκινες γραμμές. Οι Ρώσοι έχουν ήδη ξεπεράσει αρκετές».

Κάλεσε επίσης να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις όπως «το να αποκοπεί η Ρωσία από το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα», αλλά «επίσης» τη λήψη «δημιουργικών» μέτρων, όπως να αφαιρεθεί η διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2018 από τη Μόσχα, ή να μην επιτρέπεται στην κόρη του Ρώσου προέδρου να διαμένει στην Ολλανδία.

«Πρέπει να αιφνιδιάσουμε τη Ρωσία», είπε. «Όταν η Ρωσία εισβάλλει σε ουκρανικό έδαφος, θα είναι πολύ αργά για την επιβολή κυρώσεων… Αυτή είναι η στιγμή που η ΕΕ θα πρέπει να επιδείξει την ενότητά της και ότι η δέσμευσή της για την προάσπιση των ευρωπαϊκών αξιών δεν είναι απλά λόγια».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ