“Πόλεμος” για τα δισ. του Μπερλουσκόνι

“Πόλεμος” για τα δισ. του Μπερλουσκόνι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μπορεί να έχει εξοριστεί πια προσωπικά από την κεντρική πολιτική αρένα της Ιταλίας αλλά το όνομα που εξακολουθεί να αντιστοιχεί σε κάποια …εκατομμύρια ψήφους (ήταν περίπου 7,5 εκατ. στις γενικές εκλογές του 2013).

Η συνολική περιουσία του δε, αν και αστρονομική, συνεχίζει να αυξάνεται παρά τις πολιτικές-δικαστικές περιπέτειες του κατόχου της. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, αυτή αυξήθηκε κατά 136 εκατ.δολάρια και το περιοδικό Forbes πλέον την υπολογίζει σε 9,6 δισ. δολάρια.

Με δεδομένα λοιπόν τα παραπάνω, ήταν μάλλον ζήτημα χρόνου να ξεσπάσει ενδοοικογενειακός πόλεμος στον «οίκο» των Μπερλουσκόνι για τον έλεγχο της οικονομικής κυρίως και πολιτικής δευτερευόντως κληρονομιάς που αφήνει πίσω του ο 77χρονος.

Σημειώνεται άλλωστε ότι ο Σίλβιο έχει πέντε παιδιά από δύο γάμους, δύο πρώην συζύγους, μια 28χρονη νυν αρραβωνιαστικιά και μπόλικους συμβούλους-συνεργάτες που θα ενδιαφέρονταν για ένα κομμάτι της πίτας. «Όλοι θέλουν την κληρονομιά μου, αλλά εγώ δεν έχω πεθάνει», διακηρύσσει από την πλευρά του ο ίδιος ο «πάτερ φαμίλιας».

Στο παρασκήνιο ωστόσο ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει.

Τα στρατόπεδα

Τα στρατόπεδα των διεκδικητών είναι συνολικά τρία κι έχουν ήδη αρχίσει να ανταλλάσσουν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Στο ένα βρίσκονται τα δύο παιδιά του Μπερλουσκόνι από τον πρώτο του γάμο, στο άλλο τα τρία παιδιά από τον δεύτερο γάμο και στο τρίτο καποιοι στενοί του συνεργάτες από το νέο του αμόρε.

 

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ