Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στην Σερβία-Νικητής η αποχή

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στην Σερβία-Νικητής η αποχή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψήφων για τις βουλευτικές εκλογές στην Σερβία καθώς πριν δύο ώρες έκλεισαν οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Κέντρο για τις Ελεύθερες Εκλογές και τη Δημοκρατία (CESID) μία ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες, προσήλθε για να ψηφίσει το 50,3% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών συμφωνούν ότι η χαμηλή συμμετοχή ευνοεί το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) του Αλεξάνταρ Βούτσιτς με δεδομένο ότι στο παρελθόν οι ψηφοφόροι αυτού του κόμματος ήταν πάντα συνεπείς στο ραντεβού τους με τις κάλπες.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται σε δύο ώρες. Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι το SNS θα αποσπάσει άνετη νίκη. Ενδιαφέρον θα παρουσιάσει ενδεχομένως η μάχη για την είσοδο στη βουλή αφού όπως εκτιμάται δύο τουλάχιστον κόμματα, το Φιλελεύθερο Λαϊκό (LDP) και οι Ενωμένες Περιφέρειες Σερβίας (URS) θα αγωνιούν μέχρι το τέλος της καταμέτρησης για το αν θα ξεπεράσουν το όριο του 5%.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ