ΗΠΑ: Νέα απαγόρευση στις πωλήσεις ελεφαντόδοντου

ΗΠΑ: Νέα απαγόρευση στις πωλήσεις ελεφαντόδοντου

Νέα απαγόρευση στις πωλήσεις ελεφαντόδοντου εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, στο πλαίσιο ενός σχεδίου με στόχο την πάταξη της εμπορίας άγριων ζώων η οποία απειλεί ορισμένα είδη με εξαφάνιση, συμπεριλαμβανομένου του αφρικανικού ελέφαντα.

Οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει την εισαγωγή ελεφαντόδοντου από το 1989, ωστόσο οι νέες αυτές προσπάθειες προχωρούν περαιτέρω με την απαγόρευση της πώλησης εντός της Αμερικής των περισσοτέρων προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί από ελεφαντόδοντο αλλά και τον περιορισμό αθλητικής φύσης κυνηγιού σε δύο «τρόπαια» για κάθε κυνηγό ανά έτος.

Στόχος, εν μέρει, αυτής της προσπάθειας είναι να μειωθεί η ζήτηση προϊόντων που είναι κατασκευασμένα από ελεφαντόδοντο, τα οποία μπορεί να βρεθούν σε μεγάλα καταστήματα που πωλούν έργα τέχνης και αντίκες, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Το πλέον κατάλληλο μέρος για να θαυμάσει κανείς το μεγαλείο αυτού του έργου τέχνης είναι σε ένα ζωντανό ελέφαντα και ένα ρινόκερο στον εγγενή βιότοπό τους», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένας αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η νέα αυτή προσπάθεια προωθείται εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των τιμών των προϊόντων από ελεφαντόδοντο, με αποτέλεσμα να γίνεται παράνομο λαθρεμπόριο και τα χρήματα να περνούν στα χέρια εγκληματικών ομάδων, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Όπως εκτιμάται, τουλάχιστον 35.000 ελέφαντες θανατώθηκαν το περασμένο έτος εξαιτίας της λαθροθηρίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ