Αναστασιάδης: Κίνδυνος οριστικής διχοτόμησης

Αναστασιάδης: Κίνδυνος οριστικής διχοτόμησης

 

Για τον κίνδυνο οριστικής διχοτόμησης της Κύπρου, σε περίπτωση που απορριφθεί νέο σχέδιο λύσης, προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Έχει μεγάλη σημασία να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, που θα δίνουν προοπτική, τόνισε ο κύπριος πρόεδρος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης» και υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει σοβαρή δουλειά από την αρχή, ώστε οι συνομιλίες να εδράζονται σε κοινή βάση.

Υπέδειξε δε, ότι δεν πρέπει να αρχίσουν συνομιλίες επειδή ασκούνται πιέσεις ή γιατί υπάρχουν ανησυχίες ότι θα επιρριφθούν ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε, παράλληλα, απογοήτευση από την στάση των μεσολαβητών, συμπεριλαμβανομένου του Αλεξάντερ Ντάουνερ, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει η αντικειμενικότητα και η βοήθεια που ανέμενε.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο ίδιος υπερασπίστηκε πολλές φορές τον κ. Ντάουνερ, αλλά «σήμερα βιώνει καταστάσεις που τον δυσαρεστούν και δεν είναι υποβοηθητικές, για την επίτευξη του στόχου για λύση, το συντομότερο, του Κυπριακού».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε επίσης ότι ανέμενε μεγαλύτερη ανταπόκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από την Κομισιόν.

Εν τω μεταξύ, κυπριακό, ενέργεια, οικονομία και συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να είναι τα κυρίαρχα θέματα που θα συζητήσει ο κ. Αναστασιάδης με τη βρετανική κυβέρνηση την προσεχή εβδομάδα στο Λονδίνο.

Ο κ. Αναστασιάδης μεταβαίνει την Τρίτη στη βρετανική πρωτεύουσα, με τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Ενέργειας, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και τον υφυπουργό Προεδρίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ