Δεκτή η συγγνώμη του Ρόντμαν

Δεκτή η συγγνώμη του Ρόντμαν

Η αδελφή του Κένεθ Μπάε, του Αμερικανού ιεραπόστολου κορεατικής καταγωγής που κρατείται σε φυλακές της Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα ότι η οικογένειά της δέχεται τη συγγνώμη του πρώην αστέρα του NBA, Ντένις Ρόντμαν, για τα σχόλια που έκανε εις βάρος του.

Η τέταρτη επίσκεψη του Ρόντμαν στη Βόρεια Κορέα, αλλά και το σχόλιο που έκανε στη διάρκεια συνέντευξής του, ότι για τη φυλάκιση του Μπάε ευθύνεται ο ίδιος και όχι οι αρχές της Πιονγκγιάνγκ, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την οικογένεια του κρατούμενου ιεραπόστολου.

Η Τέρι Τσανγκ, αδελφή του Μπάε, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η μεγαλύτερη ανησυχία της οικογένειάς της παραμένει η υγεία και η ελευθερία του αδελφού της.

Νωρίτερα σήμερα ο Ρόντμαν είχε δηλώσει: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη», ενώ πρόσθεσε ότι είχε πιει ύστερα από μία πιεστική ημέρα.

«Ήταν μια πολύ πιεστική ημέρα. Ορισμένοι από τους συμπαίκτες μου αναχωρούσαν πιεζόμενοι από τις οικογένειες και τους συνεργάτες τους. Τα όνειρά μου για τη διπλωματία του μπάσκετ είχαν γρήγορα καταρρεύσει. Είχα πιεί. Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά όταν πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη ήμουν ταραγμένος. Δεν πρόκειται για δικαιολογία, είναι απλά η αλήθεια», είπε.

Ο Ρόντμαν έχει ρωτηθεί πολλές φορές στο παρελθόν αν μπορεί να εκμεταλλευθεί τη σχέση του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, για να συζητήσει το ζήτημα του Μπάε, ο οποίος τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα.

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τον Μπάε, ο οποίος περιγράφεται τόσο ως ταξιδιωτικός πράκτορας, όσο και ως χριστιανός ιεραπόστολος, ότι χρησιμοποιούσε την τουριστική του επιχείρηση για να υποκινεί σε εχθρικές κατά του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ ενέργειες.

Ο Ρόντμαν βρίσκεται στη Βόρεια Κορέα για έναν αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε Βορειοκορεάτες και παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές του NBA στο πλαίσιο του εορτασμού των 31ων γενεθλίων του Κιμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ