Ας το παίξουμε σε στοίχημα…

“Το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα μπορεί να αποδώσει” δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πριν από την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και εν μέσω γερμανικών και ολλανδικών ισχυρισμών ότι η Αθήνα θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια.

Απευθυνόμενοι στα εθνικά τους Κοινοβούλια, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Ολλανδίας παραδέχθηκαν ότι εκτός από το δεύτερο πακέτο στο μέλλον ίσως χρειαστεί και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας.

Ο επικεφαλής του Eurogroup πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν απέκλεισε το Σαββατοκύριακο ένα τέτοιο σενάριο.

“Δεν είναι λογικό να βάλουμε όλα αυτά τα χρήματα (για το δεύτερο πακέτο βοήθειας) εάν οι χώρες της ευρωζώνης πιστεύουν ότι δεν θα αποδώσουν”, τόνισε ο Μπαρόζο στο Συμβούλιο της Λισαβόνας, στις Βρυξέλλες.”Δυστυχώς, το μήνυμα που φθάνει ταυτόχρονα είναι “εντάξει (βάζουμε τα χρήματα αυτά) αλλά πιθανότατα να μην αποδώσουν”. Αυτό έχει καταστροφικές συνέπειες”, τόνισε ο Μπαρόζο.Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε ότι ο έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα ταξιδέψει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με τον ίδιο και με αρκετούς επιτρόπους.Παράλληλα η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ομάδα εμπειρογνωμόνων της ΕΕ αναχώρησε σήμερα για την Αθήνα, προκειμένου να βοηθήσει την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας στους νέους, το οποίο έχει φθάσει σε ποσοστό περίπου 50%.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ