Διπλωμάτες του ΟΗΕ θα συναντηθούν για τη Συρία

Διπλωμάτες του ΟΗΕ θα συναντηθούν για τη Συρία

Διπλωμάτες των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να συναντηθούν αργότερα σήμερα στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συζητήσουν τους σχεδιασμούς για να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ανάμεσα στα θέματα τα οποία θα συζητηθούν από τους εκπροσώπους των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Κίνας, της Γαλλίας και της Ρωσίας θα είναι το γαλλικό σχέδιο απόφασης του ΣΑ το οποίο προβλέπει να δοθεί ένα τελεσίγραφο στην κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για να θέσει το οπλοστάσιό του υπό διεθνή έλεγχο υπό την απειλή ανάληψης στρατιωτικής δράσης- κάτι που η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει «απαράδεκτο».

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε και πού θα συναντηθούν οι διπλωμάτες αυτοί. Η συνάντηση αυτή πρόκειται να γίνει μία ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ συναντηθούν στη Γενεύη, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στο 15μελές ΣΑ όσον αφορά την κρίση στη Συρία.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ