Κάμερον: Θα παρουσιάσουμε σχέδιο απόφασης

Κάμερον: Θα παρουσιάσουμε σχέδιο απόφασης 

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η χώρα του, η Γαλλία και οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν σήμερα ένα σχέδιο απόφασης για την Συρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά την ρωσική πρόταση για να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.

“Η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν σήμερα ένα σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ”, σημείωσε ο Κάμερον, ο οποίος μιλούσε ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στο Λονδίνο.

Κατά την ομιλία του αυτή, ο Κάμερον επέμεινε επίσης στην ανάγκη το σχέδιο αυτό απόφασης να περιλαμβάνει “ένα χρονοδιάγραμμα” για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

“Χρειαζόμαστε ένα χρονοδιάγραμμα. Σε οποιαδήποτε σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα συντάξουμε -και η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ έχουν συνομιλίες αυτήν την ώρα γι’ αυτό- θα πρέπει να είμαστε ακριβείς”, σημείωσε ο Κάμερον.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει σήμερα στις 23:00 ώρα Ελλάδος κεκλεισμένων των θυρών για διαβουλεύσεις για την Συρία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ