17 εκατ. Γερμανοί παρακολούθησαν το ντιμπέιτ

17 εκατ. Γερμανοί παρακολούθησαν το ντιμπέιτ

 

Περισσότεροι από 17 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τη μοναδική προεκλογική τηλεοπτική αντιπαράθεση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον κύριο αντίπαλό της στις εκλογές, τον Πέερ Στάινμπρουκ.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έγιναν αμέσως μετά τη χθεσινή συζήτηση, το ντιμπέιτ φαίνεται πως έληξε με ισοπαλία, αν και οι έρευνες ποικίλλουν.

Μια δημοσκόπηση της Forsa για το τηλεοπτικό δίκτυο RTL έδειξε πως η Μέρκελ κέρδισε με μικρή διαφορά -44% έναντι 43% του Στάινμπρουκ, ο οποίος ηγείται της εκστρατείας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο μια δημοσκόπηση για τη δημόσια γερμανική τηλεόραση ARD έδωσε στον Στάινμπρουκ 49% και στην Μέρκελ 44%.

Η εταιρία δημοσκοπήσεων FG Wahlen έδωσε 33% στον Στάινμπρουκ, ενώ 40% των ερωτηθέντων είπαν πως νικήτρια του ντιμπέιτ ήταν η Μέρκελ, η οποία ηγείται των συντηρητικών Χριστιανοδημοκρατών.

Το 27% των ερωτηθέντων είπαν στην FG Wahlen πως δεν μπορούν να επιλέξουν ένα νικητή στο ντιμπέιτ.

Ο αριθμός των θεατών της τηλεοπτικής αναμέτρησης, η οποία αναμεταδόθηκε από πέντε τηλεοπτικά δίκτυα, ήταν υψηλότερος από τα 14 εκατ. που παρακολούθησαν την τηλεοπτική μονομαχία στις τελευταίες εκλογές, το 2009, ανάμεσα στην Μέρκελ και τον τότε αντίπαλό της Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ