Ιταλία: Εξέγερση σε κέντρο κράτησης μεταναστών

Ιταλία: Εξέγερση σε κέντρο κράτησης μεταναστών

 

Την εξέγερση μεταναστών με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε ο θάνατος ενός αλλοδαπού στο κέντρο προσωρινής κράτησης του Ίζολα Κάπο Ριτσούτο της Καλαβρίας.

Ο μετανάστης καταγόταν από το Μαρόκο, ήταν 31 ετών κι έχασε την ζωή του υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν γενικώς ότι αισθάνθηκε «έντονη δυσφορία».

Ο μετανάστης απεβίωσε την 10η Αυγούστου, αλλά η είδηση δημοσιεύτηκε στον ιταλικό Τύπο σήμερα, με μερικά ακόμη στοιχεία: μετά τον θάνατο του Μαροκινού μετανάστη οι υπόλοιποι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο «κέντρο προσωρινής φιλοξενίας» το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη του Κρότωνα.

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα ανέφερε ότι «το κέντρο του Ίζολα Κάπο Ριτσούτο έκλεισε για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα λόγω των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν στους χώρους κράτησής του».

Η πρόσβαση των δημοσιογράφων στα κέντρα προσωρινής κράτησης, όπως σημειώνει ο Τύπος, παραμένει προβληματική καθώς οι αρχές συχνά επικαλούνται λόγους «δημόσιας τάξης» και αρνούνται να δίνουν άδεια για ρεπορτάζ ή καθυστερούν την χορήγησή της επί μήνες.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ