Σημαντικές απώλειες στη Wall Street

Σημαντικές απώλειες στη Wall Street

Η σημερινή υπήρξε η χειρότερη συνεδρίαση, μετά από την πρωτοχρονιά, για το χρηματιστήριο μετοχών Νέας Υόρκης, μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο από τη Νέα Υόρκη.

Ο βιομηχανικός Dow Jones απώλεσε 352 μονάδες δηλαδή το 2,33% της αξίας του, κατολίσθησε στις 14.760 μονάδες.

Παρομοίως, ο Nasdaq Composite (μετοχές ναυτιλίας και τεχνολογίας) απώλεσε σήμερα σχεδόν 80 μονάδες, περιορίστηκε στο τέλος της συνεδρίασης στις 3.364 μονάδες (-2,28%).

Από την πλευρά του ο δείκτης (των 500 μετοχών) S&P τερμάτισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης πολύ κάτω από τις 1.600 μονάδες (στις 1.588).

Η ημερήσια απώλεια των 40 μονάδων για τον ευρύ δείκτη ισοδυναμεί με ποσοστιαία 2,50%.

«Είδαμε σήμερα μια σφαγή…» σχολίασε στο Γαλλικό πρακτορείο ο αναλυτής Πίτερ Καρντίγιο της Rockwell Global Capital.

Της έντονης μεταβολής και των 3 δεικτών προηγήθηκε η αποσαφήνιση από τον πρόεδρο της Fed Μπεν Μπερνάνκι ότι, η πολιτική της τακτικής εξαγοράς αμερικανικών χρεογράφων από την Fed το 2014 “παύει ισχύουσα” ενώ, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου φέτος, η ίδια νομισματική πολιτική θα καταγράφει διαρκώς “επιβράδυνση”.

Εσχάτως, η Fed εξαγόραζε σε περίπου μηνιαία βάση αμερικανικά χρεόγραφα συνολικής ονομαστικής αξίας περίπου 85 δισ.δολαρίων.

Αλλά και η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου αυξήθηκε, σήμερα, στο 2,419% (από 2,311% την Τετάρτη), ύστερα από αυτήν την προειδοποίηση, που έκανε ο ίδιος ο Μπεν Μπερνάνκι ύστερα, όμως, από πολλές ημέρες που σιώπησε για ένα θέμα, το οποίο ζωηρά απασχολεί τους επενδυτές της Wall Street.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ