Απάντηση στο μυστήριο της Αμέλια Ερχαρτ

Απάντηση στο μυστήριο της Αμέλια Ερχαρτ

Ένα αίνιγμα που εξάπτει τη φαντασία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο εδώ και 76 χρόνια ίσως βρει την απάντηση του σε βάθος περίπου 187 μέτρων, κοντά στην ατόλη Νικουμαρόρο στον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται όσοι μελέτησαν τις εικόνες από το σόναρ που «χτένισε» το βυθό γύρω από την –υποτιθέμενη- τελευταία της προσγείωση το 1937, με τον πλοηγό της, Φρεντ Νούναν, και το διακινητήριο αεροσκάφος τους «Λόκχιντ Ελέκτρα».

Στο πλαίσιο της τελευταίας αποστολής εντοπισμού της διάσημης Αμερικανίδας, της πρώτης γυναίκας που διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό το 1932 και της πρώτης που θα πραγματοποιούσε το γύρο της Γης, αν δεν χανόταν το 1937, ειδικοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έτσι ώστε να ψάξουν σε βάθη μέχρι και 1.200 μέτρων.

Αν και η επιχείρηση δεν έφερε απτά αποτελέσματα, η παρατηρητικότητα του μέλους της ομάδας, Ρίτσαρντ Κονρόι, ίσως αλλάξει τα δεδομένα: Μια ανωμαλία στο βυθό έχει τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις με την άτρακτο του αεροσκάφους που πετούσε η Ερχαρτ, ενώ και η θέση του ενισχύει την υπόθεση ότι η Αμερικανίδα κατάφερε να το προσγειώσει, πιθανόν λόγω μηχανικής βλάβης, και στη συνέχεια αυτό παρασύρθηκε από τα κύματα στην άβυσσο που περιβάλλει τον κοραλλιογενή ύφαλο.

Αν τελικά επιβεβαιωθούν τα ευρήματα του σόναρ, τότε, ένα από τα μεγαλύτερα αεροπορικά μυστήρια θα έχει πλέον λυθεί, δίνοντας τέλος σε κάθε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ