O Ομπάμα ανησυχεί για το στρατό

O Ομπάμα ανησυχεί για το στρατό

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χθες ότι οι στρατιωτικοί που είναι υπεύθυνοι για σεξουαλικές επιθέσεις υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στον αμερικανικό στρατό.

«Αυτοί που διαπράττουν κατ’ εξακολούθηση σεξουαλικές επιθέσεις δεν διαπράττουν απλώς εγκλήματα, απειλούν την εμπιστοσύνη και την πειθαρχία που αποτελούν την ισχύ του στρατού μας», δήλωσε ο Ομπάμα σε εκπροσώπους του Πολεμικού Ναυτικού στη ναυτική βάση στην Ανάπολις, στην πολιτεία Μέριλαντ.

«Γι’ αυτό πρέπει να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας για να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα, επειδή δεν έχουν θέση στον σπουδαιότερο στρατό στον κόσμο», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, καθώς τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικών επιθέσεων έχουν αυξηθεί πρόσφατα στον αμερικανικό στρατό.

Μια έκθεση του Πενταγώνου επισημαίνει επίσης την αναβίωση του φαινομένου.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ακόμα και εδώ, ακόμα και στους κόλπους του στρατού μας, έχουμε δει πως η κακή συμπεριφορά μερικών μπορεί να έχει μεταδοτικές επιπτώσεις αλλού», πρόσθεσε ο Ομπάμα, που προειδοποίησε επίσης κατά της διάδοσης των εικόνων που σχετίζονται με αυτές τις αξιόποινες συμπεριφορές.

«Στην ψηφιακή εποχή, μια μόνο εικόνα από το πεδίο της μάχης όπου οι στρατιώτες δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων… μπορεί να λειτουργήσει ως ιός, να θέσει σε κίνδυνο τις δυνάμεις μας και να υπονομεύσει τις προσπάθειές μας για την ειρήνη και την ασφάλεια», σημείωσε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε απαντήσεις για αυτό το φαινόμενο από τον υπουργό Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, και από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στρατηγό Μάρτιν Ντέμσεϊ, καθώς και από τους αρχηγούς όλων των Σωμάτων.

Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ένας λοχίας εκπαιδευτής στην αμερικανική Στρατιωτική Ακαδημία στο Ουέστ Πόιντ κατηγορήθηκε για ηδονοβλεψία επειδή φωτογράφισε εν αγνοία τους δοκίμους ενώ έκαναν ντους.

Ο στρατός ανακοίνωσε επίσης στις 15 Μαΐου ότι άρχισε έρευνα εναντίον ενός λοχία, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας, και πιθανολογείται ότι εξανάγκασε μια υφισταμένη του να εκπορνεύεται.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, επίσης υπεύθυνος για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας, συνελήφθη σε κατάσταση μέθης, αφού προηγουμένως είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε μια γυναίκα κοντά στο Πεντάγωνο.

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ