«Κόκκινος συναγερμός» για τον Μαραθώνιο του Λονδίνου

«Κόκκινος συναγερμός» για τον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Παγκόσμιας κλάσης αθλητές και 36.000 εθελοντές συμμετέχουν στον 33ο Μαραθώνιο του Λονδίνου κι έναν από τους πιο σημαντικούς αθλητικούς αγώνες.

Μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, έντονες υπήρξαν οι επιφυλάξεις για τη διεξαγωγή της αθλητικής διοργάνωσης αυτήν την Κυριακή, καθώς ο φόβος για ένα πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα και στο Λονδίνο χτύπησε κόκκινο. Ωστόσο, ο Βρετανός υπουργός Αθλητισμού Hugh Robertson τόνισε ότι ο μαραθώνιος του Λονδίνου θα διεξαχθεί κανονικά, ενώ ελήφθησαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα δρόμου.

«Το Λονδίνο έχει τεράστια εμπειρία στη διοργάνωση μεγάλων γεγονότων και η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους επαγγελματίες στην ασφάλεια στον κόσμο» τόνισε ο υπουργός στο BBC. Συμμεριζόμενοι τις απόψεις του υπουργού και οι συμμετέχοντες στον μαραθώνιο, επισήμαναν ότι δεν σκοπεύουν να αποσύρουν τη συμμετοχή τους και θα αγωνιστούν κανονικά, ενώ ψήφο εμπιστοσύνης στη βρετανική αστυνομία έδωσε ο ίδιος ο πρίγκιπας Harry που αψηφεί τους τρομοκράτες και όπως επιβεβαίωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ο νεαρός πρίγκιπας θα παρευρεθεί κανονικά.

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ανακτόρων, σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας δεν έχει σκοπό να ακυρώσει την εδώ και αρκετό καιρό προγραμματισμένη υποχρέωσή του εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Βοστόνη. Ο Harry είναι πρέσβης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού για τον Μαραθώνιο του Λονδίνου και σκοπεύει να απονείμει τα μετάλλια στους νικητές του μίνι μαραθωνίου, στους άνδρες και γυναίκες της ελίτ κατηγορίας και τους νικητές των αγώνων IPC Athletic Marathon World Cup με αναπηρικά καροτσάκια,. Ωστόσο, αναμένεται ότι τα μέτρα ασφαλείας της Σκότλαντ Γιαρντ για τον νεαρό πρίγκιπα θα είναι αυξημένα.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις για ασφαλή μαραθώνιο, ο αριθμός των αστυνομικών στους δρόμους του Λονδίνου αναμένεται να αυξηθεί κατά εκατοντάδες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν απρόοπτα κατά τη διεξαγωγή της αθλητικής διοργάνωσης, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γκαρντ. Η μητροπολιτική αστυνομία αναθεώρησε τα μέτρα μετά τις φονικές εκρήξεις στη Βοστόνη και ρίχνει στους δρόμους επιπλέον 40% αστυνομικής δύναμης. Η επικεφαλής της ασφάλειας του μαραθωνίου επί πέντε συναπτά έτη, Julia Pendry, τόνισε στο BBC: “Αύξησα την αστυνομική δύναμη κατά εκατοντάδες προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που θα παρευρεθούν στον μαραθώνιο θα αισθάνονται ασφαλείς.

Επίσης, στους δρόμους θα υπάρχει μεγάλος αριθμός ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και πολλές περιπολίες αστυνομικών. Επικοινωνούμε με τους Αμερικανούς συναδέλφους διαρκώς. Δεν υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης με αυτόν του Λονδίνου και δεν έχει αλλάξει η κλίμακα της τρομοκρατικής απειλής στη βρετανική πρωτεύουσα”. Προέτρεψε μάλιστα τους θεατές να προσέχουν ιδιαίτερα τα προσωπικά τους αντικείμενα. Οι διοργανωτές τόνισαν ότι θα τηρήσουν σιγή 30 δευτερολέπτων προς τιμήν των θυμάτων της Βοστόνης, ενώ οι δρομείς θα φορούν μαύρο περιβραχιόνιο.

ΠΗΓΗ:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ