Συνάντηση Νετανιάχου-Κέρι

Συνάντηση Νετανιάχου-Κέρι

 

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, συναντήθηκε σήμερα στην Ιερουσαλήμ με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εν μέσω των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός Στέγασης, Ούρι Αριέλ ανακοίνωνε την ανέγερση 50 κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ οι οποίες θα δοθούν σε επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος.

Πραγματοποιώντας το δεύτερο ταξίδι του στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος είχε δειπνήσει χθες με τον Νετανιάχου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ειρήνη μεταξύ των δύο πλευρών είναι δυνατή αλλά δεν θα είναι εύκολη, καθώς αυτή πρέπει να επιτευχθεί με σεβασμό στις “ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ” και στις “προσδοκίες για την ίδρυση ενός κράτους” των Παλαιστινίων.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού, επικαλούμενο ισραηλινούς αξιωματούχους, μετέδωσε ότι δεν αναμένεται σύντομα σημαντική πρόοδος όσον αφορά την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Ο Κέρι δήλωσε χθες το βράδυ ότι τάσσεται υπέρ μιας “διακριτικής διπλωματίας” όσον αφορά την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, αλλά δεν θα ενδώσει στη βιασύνη ώστε να προωθηθεί αυτή. “Θα ήταν ανεύθυνο να μην εξετάσουμε πλήρως τις δυνατότητες προόδου”, δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην περιοδεία του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ