Liberation: Τιποτένιος και αναξιοπρεπής

Liberation: Τιποτένιος και αναξιοπρεπής!  

 

Πολιτικό σεισμό προκαλεί στη Γαλλία, η δημόσια ομολογία του πρώην υπουργού προϋπολογισμού Tζ. Καουζάκ ότι είπε ψέματα στον Ολάντ, στο γαλλικό κοινοβούλιο και στους Γάλλους για τους offshore λογαριασμούς που διατηρούσε σε Ελβετία και κατόπιν σε Σιγκαπούρη με 600.000 ευρώ .

Ο Καουζάκ που απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του στις 18 Μαρτίου ήταν υπεύθυνος για την πάταξη της φοροδιαφυγής και παράλληλα φοροφυγάς σε παραδείσους που ο ίδιος επόπτευε. 

Ο γαλλικός τύπος προβαίνει σήμερα σε ένα πρωτοφανές μηντιακό λιντσάρισμα – διασυρμό του Καουζάκ τον οποίο η Liberation αποκαλεί στο πρωτοσέλιδο της “Τιποτένιο”’ και “Αναξιοπρεπή”.

Από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, όπως γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, ισχυρίζονται ότι ο ίδιος δεν γνώριζε και είχε πιστέψει τον Καουζάκ όταν τον προηγούμενο Δεκέμβριο του είχε πεί ότι είναι μυθεύματα τα όσα κυκλοφορούν για τους μυστικούς λογαριασμούς του .

Χθες απαγγέλθηκαν στον Καουζάκ κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή. Σήμερα τον διέγραψαν απο το Σοσιαλιστικό Κόμμα. 

 

Πηγή: Liberation

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ