Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2021

Από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία.

Είσαι μεταξύ 16-30 ετών και έχεις ένα πρότζεκτ με ευρωπαϊκή διάσταση; Στείλε αίτηση για το Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2022 και κέρδισε χρηματοδότηση για να το κάνεις πραγματικότητα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Διεθνές Ίδρυμα Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν απονέμουν το ετήσιο Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία σε έργα νέων με ισχυρή ευρωπαϊκή διάσταση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2022.

Το βραβείο θα απονεμηθεί σε τρία από τα 27 έργα που έχουν προταθεί από εθνικές επιτροπές σε κάθε χώρα της ΕΕ. Το πρώτο βραβείο ανέρχεται σε 7.500 ευρώ, το δεύτερο βραβείο σε 5.000 ευρώ και το τρίτο βραβείο σε 2.500 ευρώ. Οι εκπρόσωποι και των 27 εθνικών έργων θα προσκληθούν στο Άαχεν της Γερμανίας στις 24 Μαΐου 2022, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής

Προκειμένου να επιλεχθούν, τα έργα πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια:

-να προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών

-να προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και συνείδησης

-να λειτουργούν υποδειγματικά για τη νεολαία της Ευρώπης

-να παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μια κοινότητα

Το 2021 το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο τσέχικο πρότζεκτ Fakescape, που διδάσκει στους μαθητές πώς να αποφεύγουν τις ψευδείς ειδήσεις μέσα από παιχνίδια.

Σύνδεσμοι

Αίτηση συμμέτοχης

Συχνές ερωτήσεις

Ανακαλύψτε τους παλαιότερους νικητές του βραβείου

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.