Ευρωκοινοβούλιο: Τι έρχεται το 2022

Το νέο προεδρείο του  θα εκλέξει το Ευρωκοινοβούλιο, στην πρώτη ολομέλεια του νέου έτους, αφού η θητεία του Προέδρου και των Αντιπροέδρων ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες.

Το 2022 θα είναι μια χρονιά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον: με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα συμπεράσματα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης την ερχόμενη άνοιξη, ενώ το 2022 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, για να σηματοδοτήσει το όραμα, την έμπνευση και τη συμμετοχή των νέων που χρειάζεται η Ευρώπη για να οικοδομήσει ένα μέλλον πιο πράσινο, πιο συμπεριληπτικό και πιο ψηφιακό.

Τα τρία θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Επιτροπή συμφώνησαν τον Δεκέμβριο στις βασικές νομοθετικές προτεραιότητες για το 2022.

Αυτές περιλαμβάνουν μια βιώσιμη στρατηγική ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς για το κλίμα, την ψηφιακή μετάβαση, την περαιτέρω υποστήριξη για οικονομική αποκατάσταση των συνεπειών της πανδημίας, με τη διασφάλιση ότι οι πιο ευάλωτοι δεν θα μείνουν πίσω, την ενίσχυση της θέσης της Ευρώπης στον κόσμο, την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και την προστασία της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

ΕΕ- Επιτροπή - Κομισιόν

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, υπογράμμισε τις προτεραιότητες για την επόμενη μέρα, τονίζοντας ότι «χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που καινοτομεί, προστατεύει, φωτίζει με το δημοκρατικό της παράδειγμα. Σε αυτούς τους πυλώνες, μπορούμε να οικοδομήσουμε το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο. Ένα σχέδιο ελπίδας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ