Ευρωκοινοβούλιο: Η επιβράβευση όσων προωθούν τις ευρωπαϊκές αξίες

Το 2021 ήταν ακόμη μια χρονιά με πολλά βραβεία, και μία ελληνική πρωτιά! Το Ευρωκοινοβούλιο διαχρονικά απονέμει βραβεία σε ανθρώπους, ομάδες πολιτών και οργανισμούς που
προωθούν τις ευρωπαϊκές αξίες, φέρνοντας στο προσκήνιο όσους εργάζονται για να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και ενθαρρύνοντας κι άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για την Ελλάδα απονεμήθηκε στην «ΕΛΕΠΑΠ», το Ευρωπαϊκό Κινηματογραφικό Βραβείο Κοινού LUX στην ταινία Collective, το Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία στην πλατφόρμα καταπολέμησης των ψευδών ειδήσεων «Fakescape» και στο Ευρωπαϊκό Αρχείο Προφορικού Λόγου για την προώθηση της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Το Βραβείο Sakharov 2021 για την Ελευθερία της Σκέψης έλαβε ο πολιτικός κρατούμενος και ακτιβιστής κατά της διαφθοράς Alexei Nalvany για τη δράση του ενάντια στη ρωσική κυβέρνηση, ενώ το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia έλαβε το Forbidden Stories, για το Pegasus Project. Τέλος, για πρώτη φορά, το Ευρωπαϊκό Βραβείο Βιβλίου απονεμήθηκε σε Έλληνα συγγραφέα, τον Χρήστο Χωμενίδη, για το μυθιστόρημα «Νίκη».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ